Peterschap

Informatie

Bijen zijn een bedreigde diersoort, nochtans zijn ze belangrijk voor onze planeet. Ze zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving van bloemen en vegetatie wereldwijd. Zonder hen zouden we minder groen, fruit en groenten hebben, simpelweg minder leven op aarde.
Om deze redenen zijn imkers erg belangrijk op deze cruciale momenten van de klimaatverandering. We verzamelen niet alleen honing, we helpen de bijen om beter te overleven.

Hoe doe ik dit?
 • Ik zoek een goede plek om de bijenkorven te plaatsen (ver van pesticiden, ik vermijd de vervuilende streken (autostrades, industrie…), dicht bij interessante vegetatie voor hen, enz...
 • Ik controleer de kasten elke week om de algemene toestand te controleren (gezondheid van de bijen, aanwezigheid van de koningin, ik maak dat ze voldoende ruimte hebben, kijk of ze genoeg bloemen hebben om in de omgeving te foerageren, enz.)
 • Ik kan de kolonies vermenigvuldigen. Als een bijenvolk gezond is, kan het bijna 80.000 bijen tellen. Zo’n volk is groot genoeg om het uit te splitsen in 2 volken door enkele ramen(zonder de koningin)  met bijen, broed en honing uit het grote volk te nemen en ze in een lege kast te plaatsen en een nieuwe koningin, door ons grootgebracht, in te brengen.
 • Deze twee kasten zullen zorgvuldiger moeten worden gecontroleerd. Ik neem er geen honing af, zodat ze zich rustig kunnen ontwikkelen tot 2 zeer sterke kasten voor het volgende seizoen.
Helaas komt het in de winter voor dat een volk sterft, ofwel was het te zwak of het weer was te guur of stierf het door een ziekte.
 
Er is veel werk aan de winkel en dit is niet gratis.
U kunt ons helpen bij die uitbreiding door een bijenkorf te sponsoren, u helpt ons de beste zorg voor de bijen te bieden en u helpt bij het verzorgen van dit nieuwe bijenvolkje.
 
Het sponsorgeld is uitsluitend voor de bijen en hun welzijn.
 
Uw voordelen : 
 • Uw naam wordt vermeld op de bijenkast en de Facebookpagina (Indien akkoord)
 • Er wordt een bezoek aan uw kast georganiseerd met de imker waar u de door u gesponsorde kast kunt openen (vanaf 12 jaar) Mogelijkheid om een ??barbecue bij te wonen tijdens het georganiseerde bezoek dat zal plaatsvinden op zaterdag 12/08/2023. U ontvangt de informatie later per e-mail.
 • U ontvangt potjes honing die u kunt proeven of delen met uw familie en vrienden.
 • U ontvangt een sponsorkaart
 • U kunt de evolutie van uw gesponsorde kast volgen via onze Facebook-pagina.

 Indien je interesse hebt, contacteer ons per mail : peterottesprl@gmail.com 


Opties voor sponsoring

 1. Nettoyeuse : 50 € : 5 potjes honing 250 gr of  BBQ + bezoek + 3 potjes van 250 gr

 2. Ventileuse : 96 € : 10 potjes honing 250 gr of  BBQ + bezoek + 6 potjes van 250 gr

 3. Nourrice : 150 € : Je peterschapsbord op een bijenkast + visite + 15 potjes honing van 250 gr + BBQ

 4. Gardienne : 300 € : BBQ + Je peterschapsbord op een bijenkast + visite + 30 potjes honing  250 gr + 4 peperkoeken (1 van elke soort) + 1 pot Choco  400 gr (Mogelijkheid om het in 2 keer te betalen) 

 5. L’essaim (Familiepack : Max 4pers.) : 400 € : BBQ  4 pers. + Je peterschapsbord op een bijenkast + Visite + 40 potjes honing 250 gr + 4 peperkoeken + 1 Rhumiella (Mogelijkheid om het in 2 keer te betalen) 

 6. A. Le petit Rucher (KMO : max 2 pers.) : 500 € : BBQ 2 pers. + Je peterschapsbord op een bijenkast + 50 potjes honing 250 gr versierd met een honinglepel. (Factuur mogelijk)

  B. Le Grand Rucher (KMO : max 4 pers.) : 960 € : BBQ 4 personen + Je peterschapsbord op een bijenkast + 100 potjes honing 250 gr versierd met een honinglepel (Factuur mogelijk)
 
Let op:

*De BBQ wordt alleen aangeboden aan de sponsor, voor meereizende personen geldt een toeslag van € 12 /Personen en € 8 /Kinderen - 12 jaar. Het zal bestaan ??uit 2 stukken vlees (Worst/spek + kotelet), Salade / pasta
en een drankje.

**Het bezoek gebeurt aan de bijenkorf zodat je het beroep van imker wat beter kan begrijpen.
 
***Het peterschapsbord bevat uw naam, voornaam, jaar van sponsoring.